Overwegend goede reviews voor Adele

Redactie

Nog heel even wachten en dan ligt het langverwachte nieuwe album 25 van Adele in de winkels, vrijdag is het zover. De eerste reviews en kritieken zijn inmiddels binnen. NME heeft een aantal van de reviews onder elkaar gezet.

"Het is nogal voor de hand liggend om deze plaat, waar we al zo lang op wachten en die nu eigenlijk al over de hele wereld op één staat, te belonen met vijf sterren. Maar dat verdient de plaat ook echt vanwege zijn eenvoud, oprechtheid en soulgevoel", schrijft Digital Spy.

The Times geeft het album vier van de vijf sterren. "Adele heeft een album met weinig verrassingen uitgebracht, zo zal ze nooit een uitstapje maken naar heavy metal, met prachtige emotionele ballads. 25 raakt je in het hart en brengt de Britse popmuziek naar het moderne leven waar het hoort." The Sun is ook positief, maar geeft de zangeres ook niet het maximale aantal sterren. "Met uitzondering van een paar echte jongens is 25 een verzameling van prachtige nummers waarmee de meest geprezen zangeres van het land naar een verrassende en welkome popkant neigt."

Kritischer
The New York Times sluit zich aan bij The Sun. "Popmuziek beweegt en verandert, maar dat doet Adele eigenlijk niet. Dat ze haar albums noemt naar de verschillende leeftijden waarop ze het maakte, wil niet zeggen dat haar muziek van tijd tot tijd radicaal verandert", aldus de krant. "Haar muziek is als een serie foto's van een drukke straat: de details bewegen, maar de structuur van het geheel blijft in wezen in tact."

Natuurlijk zijn er ook altijd recensenten die iets kritischer zijn, maar minder dan drie sterren krijgt de zangeres nog niet. Zo noemt NME het album 'veilig' en The Guardian schrijft: "Adeles mooiste momenten ontstaan als iemand haar daartoe dwingt, of als ze dat zelf doet, en niet als ze probeert oude glorie te doen herleven".

De kritieken samengevat, noemt NME het album 'behoorlijk goed, maar een beetje aan de veilige kant'. 25 is de opvolger van 21, de plaat die in 2011 uitkwam. Volgens NME wordt verwacht dat het nieuwe album in de eerste week tussen de 1,3 en 1,8 miljoen keer over de toonbank zal gaan.

Overwegend goede reviews voor Adele
Overwegend goede reviews voor Adele (Foto: BuzzE)