Europese clubduels gaan gewoon door

Redactie

Alle wedstrijden die volgende week staan gepland in de Champions League en de Europa League gaan gewoon door. Dat liet de UEFA woensdag naar aanleiding van de aanslagen in Parijs weten aan de BBC.

Afgelopen vrijdag bliezen zelfmoordterroristen zich op bij het Stade de France, waar Frankrijk tegen Duitsland speelde. Daarna werden de oefeninterlands België - Spanje en Duitsland - Nederland afgezegd, wegens terreurdreiging. Bij veel andere sportevenementen werden extra maatregelen genomen.

"UEFA werkt nauw samen met alle thuisspelende clubs en de lokale autoriteiten, om zeker te zijn dat de veiligheid wordt gegarandeerd. We hebben geen aanbevelingen gedaan wat betreft de fans van uitspelende clubs. Dat moeten de autoriteiten die daarover gaan zelf bepalen", aldus de Europese voetbalbond.

In Frankrijk zijn bezoekende fans bijvoorbeeld komend weekend niet welkom. Ook de supporters van FC Groningen mogen het stadion van Olympique Marseille niet in tijdens het Europa League-duel van komende donderdag. De fans van Anderlecht kunnen hun tripje naar Monaco afzeggen.

Europese clubduels gaan gewoon door
Europese clubduels gaan gewoon door (Foto: ANP)