Morrissey maakt kans op slechte seks award

Redactie

De Engelse zanger Morrissey maakt kans om met zijn debuutroman List of the Lost in de prijzen te vallen. Het boek is genomineerd voor de Literary Review's 2015 Bad Sex in Fiction Award, zo weet de BBC te melden.

Het is een boekenprijs voor de schrijver die op de slechtste manier een seksscene weet neer te pennen. De prijs wordt voor de 23e keer uitgereikt. List of the Lost kwam in september uit. De voormalig frontman van The Smiths kwam zo'n twee jaar geleden al met een autobiografie die prima werd ontvangen.

In List of the Lost schrijft Morrissey (56) onder meer over een 'bulbous salutation', een bolvormige begroeting en 'the otherwise central zone', de anderszins centrale zone. Andere boeken die voor de prijs zijn genomineerd zijn Fear of Dying van Erica Jong en The Martini Shot van George Pelecanos.

Ontmoedigen
Het doel van de prijs is om de aandacht te vestigen op slecht geschreven, oppervlakkige en overbodige erotische passages in moderne fictie. De jury wil dat ontmoedigen. Pornografische of erotische boeken zijn uitgesloten van deelname.

Vorig jaar won Ben Okri met The Age of Magic. De Nigeriaanse dichter en romanschrijver beschreef hoe de hoofdpersoon de tepel van een vrouw beroerde alsof het een schakelaar was, waarna zij ging schijnen.

Morrissey maakt kans op slechte seks award
Morrissey maakt kans op slechte seks award (Foto: BuzzE)