Wolff: "Coureurs die hun eigen tactiek kiezen verliezen elke race"

Nattekat

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zouden Formule 1-coureurs die zelf hun strategie bepalen elke race verliezen. Wolff reageert hiermee op Lewis Hamilton, wie afgelopen zondag kritiek had op het team omdat hij en Rosberg dezelfde strategie moesten aanhouden.

Hamilton was tijdens de race op Interlagos gefrustreerd dat hij zijn teamgenoot Nico Rosberg niet voorbij kon komen en vroeg aan het team of hij een risicovollere strategie mocht aanhouden. Het team weigerde, waardoor Hamilton ook bij zijn tweede en derde stop weer achter Rosberg terecht kwam.

Toen Wolff werd gevraagd of Mercedes in de winter een andere strategie zou bekijken, antwoorde hij: "Het antwoord is nee. We blijven één strateeg aanhouden. Als de coureur in de auto de strategie zou bepalen, dan gaat hij elke race verliezen omdat dat geen instinctieve beslissing is. Als je niet alle benodigde gegevens hebt, dan zal je het in het grootste deel van de races verliezen."

Wolff begrijpt dat fans liever zien dat er meerdere strategieën worden gebruikt, maar zegt dit niet te willen invoeren omdat het spanningen tussen de coureurs kan brengen. "Er zijn teams die een duidelijke nummer één en twee hebben, waarbij de nummer twee niet in de buurt kan komen van de nummer één. Wij hebben dat veranderd. Soms is het lastig om na te leven om de twee met elkaar te laten vechten. Je kan zeggen 'laat de strategen tegen elkaar spelen', maar dat is niet waar we naartoe willen. We zijn één team."

Wolff: "Coureurs die hun eigen tactiek kiezen verliezen elke race" (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Wolff: "Coureurs die hun eigen tactiek kiezen verliezen elke race" (Pro Shots/Zuma Sports Wire)