Lichaam vermoorde olympisch sprintster Balykina (31) gevonden

heywoodu

In Wit-Rusland is het lichaam gevonden van olympisch sprintster Yuliya Balykina. De 31-jarige hardloopster werd al ruim twee weken vermist. De politie in het land maakte begin november bekend dat men vermoedde dat Balykina was vermoord.

In de regio Smalyavichy, niet ver van hoofdstad Minsk, werd na een dagenlange zoektocht - waar zo'n driehonderd mensen bij betrokken waren - het lichaam van Balykina gevonden. Ze was gewikkeld in plastic en bedekt met een laag mos, waarmee de vermoedens dat het om moord gaat vrijwel zeker zijn bevestigd. 

De geboren Oekraïense werd in 2010 met haar team vijfde op de 4x100 meter op het EK atletiek, twee jaar later gevolgd door de zevende plek. Balykina deed in 2012 ook mee aan de Olympische Spelen in Londen op zowel de 100 als de 4x100 meter. Op beide afstanden werd ze in de series uitgeschakeld. Een jaar later werd ze betrapt op het gebruik van verboden middelen, waarna ze in juli van dit jaar weer aan wedstrijden mee mocht doen.

Balykina is zeer waarschijnlijk de zestiende olympiër die in 2012 in Londen van de partij was en nu niet meer leeft. Het aantal is niet helemaal zeker, want van de Amerikaanse zeiler Trevor Moore is al maanden niks meer vernomen. Zijn bootje is echter gevonden en de zoektocht is al lang stopgezet.