Spanje niet bang, oefenduel met België toch afgelast

heywoodu

Terwijl de politie maandag in de Brusselse wijk Molenbeek huizen binnenviel in de jacht op betrokkenen bij de aanslagen in Parijs van vrijdag, blikte bondscoach Vincente del Bosque van Spanje enkele kilometers verderop vooruit op de oefenwedstrijd van dinsdag tegen België. De trainer maakt zich geen zorgen over de veiligheid bij de voetbalwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion.

"Ik ben niet bang. We komen hier om te voetballen. Alles zal gaan zoals altijd", zei de coach over het duel tussen de twee landen die zich reeds hebben geplaatst voor het EK. "De spelers zijn geraakt door de gebeurtenissen in Parijs, maar we moeten dat in de wedstrijd opzijzetten. We willen het jaar afsluiten met een goed resultaat."

De Spaanse doelman David de Gea van Manchester United toonde medeleven met de Fransen. "Onze gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers. Wat er in Parijs is gebeurd heeft ons sprakeloos gemaakt. Vanwege de vele beveiligingsmaatregelen die zijn genomen voelen we ons wel veilig voor de wedstrijd tegen België."

Update 00.10 uur:

Volgens Het Laatste Nieuws is de wedstrijd afgelast, omdat het algemeen veiligheidsniveau van 2 naar 3 is gegaan, waar 4 het maximum is. De vrees bestaat dat een voortvluchtige terrorist met plannen voor de wedstrijd rondloopt, maar concrete aanwijzingen zouden er niet zijn.

Spanje niet bang voor oefenduel in Brussel
Spanje niet bang voor oefenduel in Brussel (Foto: ANP)