FOK! Wat een weer: najaarsstorm

Monique Verlind (DJMO)

Iedereen uitgeslapen? Nee? Ga dan nog maar even terug naar bed. Dat ligt waarschijnlijk lekkerder dan dat het buiten is. We starten de dag met bewolking en regen. In de loop van de ochtend wordt het wel wat droger maar er blijft een flinke wind uit het zuidwesten waaien. Later in de middag trekken de regenbuien weer het land in, met als gevolg een kletsnatte avond. In de nacht trekt de wind in de kustgebieden aan tot stormachtig: er kunnen windstoten tot 80 km per uur voorkomen. Het KNMI heeft voor de verandering maar weer een code geel afgegeven voor vannacht en morgenochtend. 

Het spreekwoord zegt : "Hoge bomen vangen veel wind". Het is de vraag of dit exemplaar de nachtelijke najaarsstorm overleeft, hij ziet er zo schriel en breekbaar uit. User Ouwesok plaatste deze foto in het herfstplaatjestopic in het FotoForum! 

Hoge bomen vangen veel wind (Foto: Ouwesok)
Hoge bomen vangen veel wind (Foto: Ouwesok)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1963 ontstaat het eiland Surtsey voor de kust van IJsland, na een onderzeese vulkaanuitbarsting die duurde tot 5 juni 1967. 

* In 1997 worden bij de Tempel van Hatsjepsut (Luxor, Egypte) 63 mensen, waarvan 58 toeristen, vermoord tijdens een aanslag door moslimmilitanten. 

* In 2007 komt de Nederlandse vertaling van het zevende deel van de Harry Potter reeks uit: De relieken van de dood. 

* In 1800 wordt Washington D.C. in gebruik genomen als nieuwe federale hoofdstad van de Verenigde Staten.