Van Es terug bij voetbalsters Oranje

heywoodu

Kika van Es is voor het eerst in anderhalf jaar weer opgeroepen voor de nationale voetbalselectie. De speelster van PSV is een van de 23 vrouwen die is opgeroepen voor het oefenduel met Japan op zondag 29 november in Volendam. Van Es liep in april van vorig jaar tijdens de interland tegen Griekenland een dubbele beenbreuk op.

Bondscoach Arjan van der Laan doet verder een beroep op vaste waarden als Vivianne Miedema (Bayern München), Lieke Martens en Manon Melis. Die laatste twee zitten momenteel zonder club.

Nederland en Japan troffen elkaar op 23 juni van dit jaar voor het laatst. Dat was in de achtste finales van het WK. Japan won toen met 2-1 en schakelde de Nederlandse vrouwen daarmee uit.

De selectie: Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (-), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (-), Manon Melis (-), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Marieke Ubachs (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Kirsten van de Ven (FC Rosengård) en Kelly Zeeman (Ajax).

Van Es terug bij voetbalsters Oranje
Van Es terug bij voetbalsters Oranje (Foto: ANP)