Ferrari ziet gat met Mercedes krimpen

Nattekat

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene gelooft de GP van Brazilië heeft laten zien dat Ferrari het gat naar Mercedes aan het dichten is. Ferrari had gedurende de race weinig moeite om de pace van Mercedes te evenaren en was uiteindelijk het enige team dat niet gelapt was door de raceleider.

Ferrari moest genoegen nemen met plek drie en vier, maar aan de finish keek Sebastian Vettel tegen een achterstand van slechts veertien seconden aan. Volgens de viervoudig wereldkampioen is zijn team dichter bij dan in Australië, toen hij een halve minuut moest toegeven. Arrivabene was het er mee eens.

"Het is geen verzinsel als je naar de nummers kijkt. Het is echt zoals het is," zei de Italiaan. "Zelfs zonder safety car en andere incidenten zijn we dichter bij hen gekomen dan eerder. Soms kwamen we dichtbij, soms waren we even snel en soms waren we zelfs beter."

Arrivabene gelooft niet dat de Mercedes-coureurs zich inhielden tijdens de race op Interlagos en was daarover zeer tevreden: "Ze waren aan het pushen, op sommige punten zelfs enorm hard. Alleen Mercedes weet het zeker, maar kijkend naar onze data, denk ik echt dat ze aan het pushen waren."

Ferrari ziet gat met Mercedes krimpen (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Ferrari ziet gat met Mercedes krimpen (Pro Shots/Zuma Sports Wire)