Zweden boekt magere zege tegen Denemarken

Redactie

Zweden heeft zaterdagavond Denemarken verslagen in de play-off om een EK-ticket, maar moet door een late tegentreffer nog vol aan de bak in de return op dinsdag in Kopenhagen. Emil Forsberg en Zlatan Ibrahimovic brachten Zweden in Solna op voorsprong, maar Nicolai Jørgensen scoorde het belangrijke uitdoelpunt voor de Denen in de tachtigste minuut: 2-1.

Met het meeste balbezit voor Denemarken kreeg Zweden de meeste kansen in het spectaculaire duel. Voor rust was voormalig PSV'er Marcus Berg drie keer dicht bij een score. Twee keer stond de Deense keeper Kasper Schmeichel in de weg en de derde poging ging voorlangs terwijl Zlatan Ibrahimovic in uitstekende positie aanspeelbaar was. De Zweedse superster was zelf dicht bij een doelpunt in de slotfase van de eerste helft, maar schoot met links naast.

De Denen kregen kort voor rust ook een gigantische kans, maar Niklas Bendtner schoot de voorzet van oud-Ajacied Christian Eriksen ruim naast. Na een mooie, vlugge aanval over rechts schoot Emil Forsberg perfect in de verre hoek. Zlatan kreeg nog een kans uit een vrije trap, maar zijn snoeiharde pegel werd prachtig naast getikt door Schmeichel.

Kort na rust kreeg Zweden een strafschop na een overtreding van Thomas Kahlenberg op Forsberg. Ibrahimovic schoot hard en onberispelijk binnen. Het slotoffensief van de ploeg van Morten Olsen bracht succes voor de moeizaam scorende Denen. Jørgensen tikte een verlengde hoekschop in het doel van voormalig PSV-keeper Andreas Isaksson. Ajax-aanvaller Viktor Fischer had het veld toen al verlaten.

Zweden boekt magere zege tegen Denemarken
Zweden boekt magere zege tegen Denemarken (Foto: ANP)