Plannen voor tv-serie 'Snowpiercer'

Dwayne (D-wayne93)

Regisseur Bong-Joon-ho maakte in 2013 de verrassende film Snowpiercer, en nu wordt er gewerkt aan een tv-serie gebaseerd op de film van de Koreaan.

Slashfilm meldt dat scenarist John Friedman die Terminator: Sarah Connor Chronicles schreef, is aangetrokken voor het script en dat Oldboy regisseur Chan-wook Park optreedt als uitvoerend producent. Hij was als producent al betrokken bij de filmversie van Snowpiercer. In de film is een poging om de opwarming van de aarde af te remmen helemaal mislukt en bevindt de aarde zich in een nieuwe IJstijd. Overlevenden van de ramp wonen in een sneltrein genaamd Snowpiercer, die constant rond de wereld rijdt. Het verschil tussen rijk en arm is in deze trein is behoorlijk groot. Zij die het geld hebben wonen in de voorste wagons en de armen zitten achterin, met een grote opstand tot gevolg. Chris Evans (Captain America: The Winter Soldier), Tilda Swinton (The Curious Case of Benjamin Button) en Song Kang Ho (Memories of Murder) hadden rollen in de film.

De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios van Marty Adelstein, die ook MTV’s Teen Wolf en ABC’s Last Man Standing produceerde.

PicFilmtips
Song Kang Ho in Snowpiercer