FOK! Wat een weer: wind en water

Monique Verlind (DJMO)

Het wordt vandaag een stukje koeler dan de afgelopen tijd. 's Ochtends heeft het Noorden de meeste kans op regenbuien. De wind is landinwaarts aan de matige kant, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig. In de middag gaat de wind even liggen, om dan later op de avond weer flink te gaan spoken.

Zondag wordt een waterrijk dagje: op sommige plaatsen kan vanaf vanavond zo'n 20 millimeter regen vallen aldus weeronline.nl.

Ik plaatste al eens een foto van Rewimo, van het Forest War Cemetery; dit keer kreeg ik een prachtige foto van qltel van een eenzame boom op de militaire begraafplaats.

Reichswald Forest War Cemetery (Foto: qltel)
Reichswald Forest War Cemetery (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2005 gaf SBS6 de opdracht om een huismusje te vermoorden. De reden? Het arme beestje had het lef om maar liefst 26.000 dominosteentjes om te gooien tijdens het opbouwen voor Domino Day. 3 jaar later, in 2008, werd er een nieuw wereldrecord gevestigd: toen vielen er maar liefst 4.345.027 steentjes om bij deze geslaagde poging.

* In 1998 betaalde Bill Clinton maar liefst 850.000 dollar aan Paula Jones, om onder een aanklacht over seksuele intimidatie uit te komen.

* In 1666 werd de eerste bloedtransfusie uitgevoerd door Richard Lower.