GSOD: Van Barneveld naar halve finales na zege op Webster

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld staat in de halve finale van de Grand Slam of Darts. De Hagenaar was in de kwartfinales met 16-12 te sterk voor de Welshman Mark Webster.

Bij 1-1 wist Van Barneveld met een 121-finish de eerste break van de wedstrijd te plaatsen, maar Webster brak direct terug. Barney had bij de eerste pauze alsnog de voorsprong te pakken. In het tweede deel begon Van Barneveld zeer goed en liep uit naar 6-2, waarna Webster nog één break kon wegwerken voor 6-4. Het derde deel van de wedstrijd is voor Van Barneveld en hij kon uitlopen naar 10-5, mede met een 161-finish.

Na de derde break was het Webster die beter uit de startblokken kwam en kreeg kansen om op 10-8 te komen. Hij miste echte bullseye, waarna Van Barneveld instapte om alsnog op 11-7 te komen. Het werd 12-8, mede door een 146-finish voor Van Barneveld.

Het werd 13-8, waarna Van Barneveld de triple steeds moeilijker wist te vinden. Webster strafte het geklooi van de Hagenaar af en kwam terug tot 13-12. In het zicht van de finish wist Barney leg 26 weer te winnen met een 60-finish. Met Webster op 20 punten gooide Barney uit het niets 124 uit en staat op op matchpoint. Op 15-12 vond Van Barneveld zijn vorm terug. Met 140, 180 en een 81-finish trekt hij ook de 28e leg naar zich toe en staat in de halve finale. 

Barney treft zondagmiddag in de halve finales of Robert Thornton of Phil Taylor. Beide darters treffen elkaar vanavond nog. Michael van Gerwen speelt zaterdag zijn kwartfinalewedstrijd tegen Kim Huybrechts.