GSOD: Van Gerwen dendert over Beaton heen

heywoodu

Michael van Gerwen heeft in navolging van Raymond van Barneveld de kwartfinales bereikt van het Grand Slam of Darts, het enige grote toernooi dat hij nog nooit won. De aanvoerder van de PDC-wereldranglijst denderde donderdagavond in Wolverhampton over de Engelsman Steve Beaton heen. De winnaar stond volgens de bookmakers al wel vast, te verdienen viel slechts aan het goed voorspellen van het aantal legs dat Beaton zou pakken. De bookmakers dachten aan zo'n vier stuks, maar het bleken er slechts twee te zijn: 10-2.

De eerste was de voormalig wereldkampioen van de BDO (Lakeside) gegund bij een achterstand van 6-0. The Bronzed Adonis gooide 116 uit en vierde dat met een triomfantelijk armgebaar. Illusies had Beaton toen allang niet meer. Van Gerwen kwam uit op een gemiddelde van 109,18 punten per beurt dank zij onder meer vijf keer 180 en een hoogste finish van 124.

In de kwartfinale neemt MVG het zaterdag op tegen Kim Huybrechts. De Belg schakelde met één leg verschil debutant Martin Wolfie Adams (59) uit, de laatste van de BDO'ers die dit jaar welkom waren in het Grand Slam. Adams is al jaren het boegbeeld van de ooit grote maar sinds het vertrek van Phil Taylor steeds onbetekenender bond, waarvoor hij sinds 1992 zijn pijltjes gooit. Hij weigerde tot dusver steevast de uitnodigingen van de PDC, maar zwichtte dit jaar.

Van Gerwen dendert over Beaton heen
Van Gerwen dendert over Beaton heen (Foto: ANP)