FOK! Wat een weer: paraskevidekatriafobie

Monique Verlind (DJMO)

De vrijdag is de onstuimigste dag van de week. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. Met name in de kustgebieden en boven het IJsselmeer kunnen windstoten tot 90 kilometer per uur voorkomen. Vanaf de middag trekken er ook nog eens regenbuien met flinke kans op een onweersbui over het land. De temperatuur ligt rond de 14 graden.

Denken jullie er trouwens even om om zwarte katten en ladders te vermijden? Het is vandaag vrijdag de dertiende! Mensen met een irrationele angst voor vrijdag de dertiende durven vandaag de deur niet eens uit. Hoewel men denkt dat er op vrijdag de dertiende meer ongelukken gebeuren, gebeuren er statistisch gezien juist minder. Dit valt te verklaren doordat men in het algemeen toch voorzichtiger is op een vrijdag de dertiende, dan op een andere dag.

Als ik om foto's aan het bedelen ben bij de users op het forum vraag ik altijd waar ze de foto 'ongeveer' gemaakt hebben. Vaak voeg ik er dan de opmerking aan toe dat ik geen coördinaten hoef en een globale aanduiding voldoende is. Gisteren kreeg ik van Misterwolf een prachtige foto toegestuurd, inclusief de coördinaten waar hij de foto maakte! Zie hier de relatief ruwe zee voor de kust van Denemarken. Om precies te zijn op het strand van Fjand Badeby.

Fjand Badeby (Denemarken) (Foto: Misterwolf)
Fjand Badeby (Denemarken) (Foto: Misterwolf)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2009 werd het wereldrecord Domino verpulverd. Er vielen dat jaar maar liefst 4.491.863 steentjes om. Dus Snipperaar, niet meer zeuren dat het een afgang was

* In 1907 is de eerste helikopervlucht een feit. De Franse fietsenmaker Paul Cornu was de gelukkige piloot.

* In 1945 wordt Charles de Gaulle aangesteld als president van het voorlopige bewind van Frankrijk.

* In 1948 wordt het palindroom "A man, a plan, a canal: Panama!" gepubliceerd door Leigh Mercer.