Rijdende Rukker moet schoffelen

Djeez

Een 41-jarige man uit Winschoten is vandaag veroordeeld tot honderd uur schoffelen. De beste man had er namelijk een sport van gemaakt om tijdens het autorijden de hand aan zichzelf te slaan.

De Groninger blijkt een ware smeerpijp. Als hij een stel een jonge meisjes zag, en liefst niet al te veel, dan haalde hij zijn boerenmetworst uit de broek en gaf er een slinger aan.

Zo werd de man al rukkend betrapt terwijl hij zijn auto bestuurde. Niet echt veilig, maar gelukkig wonen er niet veel mensen in de plaatsen waar hij opereerde, zoals Wagenborgen, Rottum en Warffum.

Omdat de Winschotenaar zelf ook wel doorhad dat hij er een vreemde hobby op nahield, besloot hij zichzelf te melden bij de huisarts. De rechtbank van Groningen heeft vandaag aangedrongen op voortzetting van de psychische hulp. Doet hij dit niet, dan moet de Rijdende Rukker een maandje de cel in.

De potloodventer heeft vandaag schuld bekend en de hoop uitgesproken dat zijn slachtoffertjes niet te zwaar zijn aangedaan door het voorval. De rechter heeft een werkstraf van honderd uur geëist. Over twee weken zal het vonnis worden geveld.