'De G. sprak over doden meisje'

Redactie

In de moordzaak van Nicole van den Hurk heeft zich deze week iemand gemeld bij de politie die zegt dat hij verdachte Jos de G. heeft horen zeggen dat hij een meisje om het leven heeft gebracht. Die persoon heeft een ernstig vermoeden dat hij sprak over Nicole van den Hurk. Dat meldde de aanklager donderdag voor de rechtbank in Den Bosch.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil daarom dat de rechtszaak even wordt stilgelegd, om nader onderzoek te doen naar de verklaringen van degene die zich gemeld heeft. Volgens het OM is er al een verkennend gesprek geweest met de melder. Daarop is geconcludeerd dat de verklaring relevant kan zijn, en dus verder moet worden onderzocht. Het OM denkt dat er ook een tweede persoon is die over soortgelijke informatie beschikt.

De advocaten van De G. zien hier niets in. Ze zeggen dat het wel vaker gebeurt dat getuigen zich melden op het laatste moment, en dat het maar de vraag is of de informatie die deze persoon heeft, niet gewoon afkomstig is uit de uitvoerige mediaberichtgeving rond de zaak. Ook heeft de verdediging nog niet kunnen toetsen of het echt om een serieuze melding gaat. Dat het OM zonder precieze onderbouwing zegt dat de verklaring heel belangrijk is, is ongehoord volgens de advocaat.

Het was de bedoeling dat het OM donderdag de strafeis bekend zou maken. De rechtszaal zit helemaal vol pers en nabestaanden.

'De G. sprak over doden meisje'
'De G. sprak over doden meisje' (Foto: ANP)