Opnieuw problemen voor Lotus F1

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus heeft in de aanloop naar de Grand Prix van Brazilië opnieuw te maken gekregen met problemen. Het personeel is de toegang tot de pitboxen op het circuit van Interlagos ontzegd, waardoor ze niet bezig kunnen met uitpakken van materiaal en het opbouwen van de bolides van Romain Grosjean en Pastor Maldonado.

Lotus zelf rept van een probleem van commerciële aard en dat er hard gewerkt wordt om de problemen op te lossen. Er zou geen reden zijn om aan te nemen dat het team er morgen in de eerste vrije training niet bij zou zijn.

Eerder dit jaar in Hongarije kwamen de problemen voor de eerste maal aan de oppervlakte. Toen werden de banden van Pirelli pas vlak voor de eerste vrije training geleverd. In België dreigde oud-reservecoureur Charles Pic roet in het eten te gooien. Hij dreigde de spullen in beslag te nemen, waarna er later met hem een schikking is getroffen. Ook in Japan ging het mis voor Lotus, want de niet betaalde hospitality unit bleef leeg.

Voor de overleving van het team hoopt de formatie uit Enstone op Renault. De Franse fabrikant is bezig een meerderheidsaandeel in de renstal te verkrijgen, maar het proces verloopt moeizaam. Er zou inmiddels al wel personeel van Renault aan de slag zijn gegaan in de fabriek van het team in Engeland.