Klaassen haakt af bij Oranje

Redactie

Davy Klaassen mist de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Wales en Duitsland. De middenvelder van Ajax kreeg woensdag te veel last van een knieblessure. Hij heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. Bondscoach Danny Blind roept geen vervanger voor hem op.

Oranje oefende woensdagmiddag achter gesloten deuren in de ArenA. Riechedly Bazoer trainde volledig mee. De middenvelder van Ajax viel zondag nog uit met een kuitblessure tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Erik Pieters sloot woensdag aan bij de groepstraining. De verdediger van Stoke City werd maandagavond opgeroepen als vervanger van Jairo Riedewald. De verdediger van Ajax kampt net als zijn ploeggenoot Klaassen met knieproblemen.

Oranje vertrekt donderdag richting Cardiff. Na de oefenwedstrijd van vrijdag traint de selectie van Blind zaterdag en zondag in Wales. Het Nederlands elftal vliegt maandag naar Hannover voor de oefenwedstrijd van een dag later tegen de regerend wereldkampioen. Arjen Robben komt alleen tegen Wales in actie. Hij is nog maar net hersteld van een liesblessure.

Klaassen haakt af bij Oranje
Klaassen haakt af bij Oranje (Foto: ANP)