Basketbalster met prothese gaat voor geschiedenis

heywoodu

De Servische basketbalster Natasa Kovasevic gaat woensdag geschiedenis schrijven. Ze wordt namelijk de eerste gehandicapte Europese speelster ooit die in een professioneel team gaat spelen. Woensdag maakt ze haar debuut voor haar Servische team Crvena Zvezda, ook bekend als 'Rode Ster', uit Belgrado.

De 21-jarige Kovacevic was in september 2013 betrokken bij een busongeluk van haar toenmalige Hongaarse club Gyor op weg naar een uitwedstrijd. De coach en de teammanager van de club kwamen om het leven, Kovacevic raakte haar linkeronderbeen kwijt. Na lang revalideren is ze inmiddels in staat om met een prothese weer gewoon te basketballen, met als gevolg dat ze deze maand een contract kon tekenen bij Crvena Zvezda. 

Kovacevic maakte in 2012 deel uit van het Servische team dat brons won op het EK onder 18 en werd gezien als een van de meest talentvolle speelsters in het land. Woensdag speelt Kovasevic met haar nieuwe ploeg thuis tegen Student Nis in de Servische competitie, op papier een relatief makkelijke wedstrijd.