Schweinsteiger: "Met Louis komen we er wel"

heywoodu

De Duitse international Bastian Schweinsteiger heeft er alle vertrouwen in dat Manchester United onder coach Louis van Gaal prijzen gaat pakken. Dat is volgens de ervaren middenvelder slechts een kwestie van tijd. "We gaan absoluut de goede kant op met de ploeg", liet hij dinsdag weten.

Van Gaal, bezig aan zijn tweede seizoen bij de Mancunians, haalde Schweinsteiger afgelopen zomer naar Old Trafford. Beiden kennen elkaar goed van hun gezamenlijke tijd bij Bayern München. "Ik zie overeenkomsten met Louis van Gaal hier in Engeland en destijds in Duitsland", betoogde Schweinsteiger. "In München duurde het ook even voordat het team precies begreep hoe hij wilde spelen. Maar we wonnen daarna wel de Duitse titel en haalden de finale van de Champions League. We zullen wat dat betreft bij Manchester nog even geduld moeten hebben."

United staat momenteel vierde in de Premier League, op twee punten van de koppositie. "Het gaat niet om oktober of november, maar om mei. Ik ben ervan overtuigd dat Louis de club succes zal brengen."

Schweinsteiger: met Louis komen we er wel
Schweinsteiger: met Louis komen we er wel (Foto: ANP)