GSOD: Van Gerwen groepswinnaar, einde aan sprookje Fordham

Boris (borisz)

De laatste wedstrijden in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Mark Oosterhuis was al uitgeschakeld. Jelle Klaasen moest winnen om de tweede ronde te halen en Michael van Gerwen had vooraf twee legs nodig voor de volgende ronde. 

Oosterhuis ging er tegen Van Gerwen en Steve West met 5-0 af. Tegen Kim Huybrechts kon hij nog twee legs pakken om de eer te redden. Huybrechts won met 5-2. Ook Klaasen mag naar huis. Klaasen kwam in het duel tegen Ian White nog wel 1-0 voor, maar daarna presteerde de Brabander niets meer. White won met 5-1, waardoor Klaasen laatste werd in groep B.  

Michael van Gerwen wist ook zijn derde groepswedstrijd te winnen en werd daarmee winnaar van groep A. Mighty Mike startte slecht en speelde de hele partij wel wat slordig. Hij verloor de eerste leg, maar revancheerde zich prima. In de tweede leg miste hij op een haar na een negendarter. Na een 3-1 voorsprong, kon West toch nog opgelijke hoogte komen. Daarna was Van Gerwen het zat en pakte de volgende twee legs: 5-3. 

Andy Fordham kon zijn sprookje geen gevolg geven. Na de overwinning op Wayne Jones was er nog hoop op de volgende ronde, maar tegen Michael Smith ging hij er met 5-2 af. Woensdag gaat het toernooi verder met de eerste wedstrijden uit de achtste finales. Raymond van Barneveld opnemen tegen James Wade. De wedstrijden gaan van best of 9 legs, naar best of 19 legs. 

Uitslagen Grand Slam of Darts - groepen A t/m D - laatste speelronde

Groep Darter Darter Uitslag
A Kim Huybrechts Mark Oosterhuis 5-2 
A Michael van Gerwen Steve West 5-3 
B Ian White Jelle Klaasen 5-1 
B Steve Beaton Martin Adams 4-5 
C Michael Smith Andy Fordham 5-2 
C Adrian Lewis Wayne Jones 5-3 
D Dave Chisnall Scott Mitchell 1-5 
D Peter Wright Mervyn King 5-3 

Standen in de groep te vinden in de Netzone van de PDC.

Programma achtste finales - woensdag 11 november

Robert Thornton v Robbie Green
Phil Taylor v Terry Jenkins
Gary Anderson v Mark Webster
James Wade v Raymond van Barneveld

Donderdag 12 november

Michael van Gerwen - Steve Beaton
Martin Adams - Kim Huybrechts
Michael Smith - Dave Chisnall
Peter Wright - Adrian Lewis