Oeuvre Award voor Bassie en Adriaan

Redactie

Bassie en Adriaan zijn dinsdagmiddag onderscheiden met de RTL Telekids Oeuvre Award. De kindervrienden kregen de prijs in De Coen & Sander Show op radio 538.

"Wij zijn van mening dat Bassie en Adriaan pioniers zijn op het gebied van multimediaal kinderentertainment", licht Olaf Swinarski van RTL Telekids toe. "Hoewel ze al bijna veertig jaar geleden begonnen met circusvoorstellingen, weten ze nu nog steeds kinderen én volwassenen te boeien met hun content op het witte doek, op televisie en dvd's maar ook op het podium én via YouTube waar ze 17 miljoen views hebben behaald. Vanuit diep respect willen wij hen daarom met deze oeuvre award eren."

Clown Bassie en acrobaat Adriaan verblijden kinderen én volwassenen al sinds 1976 met circusvoorstellingen, televisieseries en films. De broers nemen afscheid van de entertainmentwereld door middel van hun film Keet & Koen: de speurtocht naar Bassie en Adriaan. Deze film bereikte vorige week de gouden status, wat betekent dat 100.000 mensen een kaartje voor de film hebben gekocht. Bas en Aad van Toor kregen in september op het Filmfestival van Oostende al een Lifetime Achievenement Award. Zij kregen de prijs voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie.

Oeuvre Award voor Bassie en Adriaan
Oeuvre Award voor Bassie en Adriaan (Foto: BuzzE)