Olympisch kampioenen Rusland woedend over aantijgingen

heywoodu

Uit Russische hoek stromen steeds meer verontwaardigde reacties binnen over het vernietigende rapport van de onderzoekscommissie van wereldantidopingbond WADA. Dit keer zijn het olympisch hoogspringkampioene Anna Chicherova en de trainer van polsstokhoogspringlegende Yelena Isinbayeva die erg boos zijn.

"Isinbayeva zelf hoeft hier geen antwoord op te geven", aldus haar coach Evgeny Trofimov. "We zijn er klaar voor om het wereldrecord weer te verbreken en daar heeft dit nieuws geen effect op. 'Lena' is erg verbaasd over de aanbeveling van de commissie om de gehele Russische atletiek te schorsen, want men zou toch onschuldig moeten zijn zolang het tegendeel niet is bewezen? Waarom moeten atleten gestraft worden die nooit iets gebruikt hebben? Belachelijk! Er wordt met dubbele maten gemeten..we werken in een geciviliseerde wereld maar we worden behandeld door barbaren", foetert de coach.

Van Chicherova komen vergelijkbare geluiden. "Ik ben geschrokken van de inhoud van het rapport, maar vraag me vooral af waarom wij verantwoordelijk gehouden moeten worden voor de fouten van anderen? Ik begrijp het niet, het is niet eerlijk. Bovendien heeft niet alleen Rusland zo'n probleem en onze atleten van de Spelen weghouden lost niks op. Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn dat mijn carrière op zo'n manier zou eindigen, want Rio moet mijn laatste olympische optreden worden. Hopelijk wint gezond verstand het en worden alleen de schuldigen gestraft..je kunt je niet voorstellen hoeveel voorbereiding er voor ons anders in rook op zou gaan", zegt Chicherova tegenover ITAR-TASS.