Ricciardo gebruikt nieuwe Renault-motor in Brazilië

Peterselieman

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo zal tijdens het komende Formule 1-weekend in Brazilië gebruik gaan maken van de verbeterde Renault-motor. Het Franse bedrijf spendeerde onlangs elf van de twaalf beschikbare tokens in een verbeterde krachtbron, maar tot nu toe is er nog niet mee geracet.

Volgens Renault-circuitdirecteur Remi Taffin levert de verbeterde motor ongeveer twee tiende van een seconde per ronde op. Het Franse bedrijf wil graag met het oog op 2016 data verzamelen, zodat deze winter de krachtbron verder onder handen kan worden genomen. Bij deze update zijn de verbandingsmotor en de turbo aangepakt.

Ricciardo zal de nieuwe motor vanaf de eerste vrije training gaan gebruiken. Hij zal tien plaatsen straf op de grid gaan krijgen. Een beslissing over het inzetten van de krachtbron in de auto van Kvyat zal op zaterdag worden genomen. Zusterteam Toro Rosso zal geen gebruik maken van de nieuwe Renault-motor. Dat team gaat volgend jaar waarschijnlijk 2015-motoren van Ferrari gebruiken. Over wat Red Bull Racing achterin de bolides gaat monteren bestaat nog geen duidelijkheid, maar mogelijk gaat het om een aangepaste 2016-motor van Renault.