BBC neemt afscheid van The Voice

Redactie

De Britse commerciële zender ITV wil niet reageren op speculaties dat het de populaire talentenjacht The Voice inlijft. De BBC maakte zaterdag bekend dat BBC One vanaf januari het vijfde en laatste seizoen van The Voice uitzendt. De BBC liet in een verklaring weten niet in een prijzenoorlog te willen belanden om de show te behouden voor de publieke omroep.

The Guardian speculeert maandag dat ITV stopt met The X Factor, wegens dalende kijkcijfers, om in de programmering ruimte te maken voor The Voice. Mogelijk neemt Sky dan The X Factor over. ITV liet maandag weten geen commentaar te geven op de verklaring van de BBC over de toekomst van de Britse versie van The Voice. Een woordvoerder van ITV bevestigt alleen dat The X Factor en Britain's Got Talent tot eind 2016 bij ITV blijven te zien.

In de komende serie van The Voice nemen Paloma Faith en Boy George de plaats in van voormalige coaches Rita Ora en Tom Jones. Kaiser Chiefs-frontman Ricky Wilson en Will.i.am van de Black Eyed Peas keren terug op de rode draaistoelen.

BBC neemt afscheid van The Voice
BBC neemt afscheid van The Voice (Foto: BuzzE)