WADA: "Russische atleten mogen niet naar Olympische Spelen"

heywoodu

De wereldantidopingorganisatie WADA heeft de internationale atletiekbond IAAF aanbevolen om Rusland te schorsen van alle competities, waaronder de Olympische Spelen van 2016. Volgens het rapport van de onderzoekscommissie van WADA is er inderdaad sprake van grootschalige systematische doping en corruptie binnen de Russische atletiekwereld.

Dick Pound, de voorzitter van de WADA-commissie, liet daarbij weten dat de commissie heeft aanbevolen om voor een schorsing te zorgen van ARAF, de Russische atletiekfederatie. Er wordt vooralsnog niet gesproken over het schorsen van Rusland in andere sporten.

Pound prees verder de Duitse journalist Hajo Seppelt, die met undercoveronderzoek de basis legde voor de huidige chaos in de atletiekwereld. Dat is direct een klap in het gezicht van de huidige IAAF-president Sebastian Coe. De Brit, sinds augustus opvolger van de van corruptie verdachte Lamine Diack, liet bij het begin van zijn presidentschap gelijk weten dat het onderzoek van Seppelt 'een oorlogsverklaring aan de atletiekwereld' is.