FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt

Monique Verlind (DJMO)

Komende week wordt het meer 'herfstig' weer, ondanks dat de temperaturen nog altijd bovengemiddeld hoog zijn. De regen die zich afgelopen nacht boven ons land verzameld heeft, trekt al vroeg richting onze oosterburen waardoor wij het voorlopig droog houden. Wel hebben we last van flink wat bewolking en een, aan zee, vrij krachtige wind die uit het zuidwesten komt. In het noordwestelijk kustgebied kunnen er zelfs stormwinden ontstaan, aldus weeronline.nl. De temperatuur ligt zo rond de 15 graden. Later in de middag gaat het vanuit het zuidwesten weer regenen. 

Aangezien de aanvoer van verse foto's een beetje mager is, nog maar een prachtige zonsopgang gemaakt door Klapmongeaul. Als ik dit soort foto's zie, heb ik zin om in een hutje op de hei te gaan wonen! 

Zonsopgang  (Foto: klapmongeaul)
Zonsopgang (Foto: klapmongeaul)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1983 werden Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Jaren later zou er een film over gemaakt worden met Rutger Hauer in de hoofdrol. 

* In 1938 is de Kristallnacht. De eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland. 

* In 1989 valt de Berlijnse Muur. Het is het begin van het einde voor de dan 40-jarige DDR. 

* In 1982 sluit Paus Johannes Paulus II een tiendaagse rondreis af in het Spaanse Santiago de Compostella, een van de bekendste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa, herkenbaar aan een sint-jakobsschelp (het teken van de heilige Jakob), eindigen hier hun voettocht. Deze voettocht wordt de Camino de Santiago genoemd. Over de Camino is ook een mooie film gemaakt: The Way, met onder andere Martin Sheen. 


Trailer The Way (IMDB.Com)