Robben scoort weer voor Bayern

Redactie

Arjen Robben heeft ook in zijn tweede wedstrijd na zijn rentree gescoord voor Bayern München. Zijn openingstreffer was de aanzet voor de 4-0 overwinning op VfB Stuttgart.

In de Allianz-Arena hoefde men maar elf minuten te wachten tot er werd gescoord. Na balverlies van Stuttgart, werd Douglas Costa in de omschakeling bereikt. Met veel snelheid ging hij op de doelman af, waarna hij de bal naar Robben speelde. De Nederlander hoefde het leder alleen maar in het doel te lopen met zijn buik: 1-0.

De kansen bleven zich opstapelen in München. Een steekpass van Robert Lewandowski bereikte Thomas Müller, waarna deze alleen op het doel af mocht gaan. Hij probeerde vervolgens Robben aan te spelen, maar zag dat die net tekort kwam. Echter, Costa was er als de kippen bij om af te ronden: 2-0.

Lewandowski verergerde het leed van Stuttgart door op aangeven van Müller ook zijn duit in het zakje te doen: 3-0. Oud-PSV doelman Przemyslaw Tyton leek vlak voor rust nog de vierde Bayern-treffer te voorkomen, maar kon niet voorkomen dat zijn redding werd gedegradeerd tot rebound voor Vidal, die op de paal belandde. De toegesnelde Müller werkte de bal vervolgens alsnog in het doel: 4-0.

In de tweede helft vielen de goals niet meer als rijpe appels. Dat kwam door een gebrek aan scherpte bij de thuisploeg, maar ook door puik keeperswerk van Tyton. Costa, Lewandowski en Robben hadden de 5-0 op hun voet, maar die kwam niet meer op het scorebord.


Huub Stevens heeft ook zijn tweede wedstrijd als trainer van TSG Hoffenheim afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel. Net als vorige week bij 1. FC Köln kwam de ploeg van Stevens in eigen stadion tegen Eintracht Frankfurt niet tot scoren (0-0). Met acht punten uit twaalf wedstrijden staat Hoffenheim voorlaatste in de Bundesliga, met alleen FC Augsburg (zes uit elf) onder zich.

Borussia Mönchengladbach moest na zes overwinningen op rij genoegen nemen met een gelijkspel tegen FC Ingolstadt 04 (0-0). 'BMG' bleef daardoor steken op de zesde plaats in de Duitse competitie. De ploeg uit Mönchengladbach was het seizoen begonnen met vijf nederlagen achter elkaar, maar won vervolgens onder interim-trainer André Schubert zes keer op rij. Bayer Leverkusen verslikte zich zaterdag voor eigen publiek in FC Köln (1-2).