Kristel zoekt K3-meisjes met star quality

Redactie

Naast het publiek heeft de jury vrijdagavond tijdens de finale van K3 zoekt K3 een belangrijke stem. Jurylid Kristel Verbeke vertelt op de finaledag dat ze bij de zes finalisten op zoek gaat naar star quality. "Mijn hart moet een sprongetje maken", vertelt Kristel.

"Ik ben gezond zenuwachtig. Tijdens de finale let de jury minder op de individuele prestaties van de kandidaten en focussen we ons vooral op de magie van het beste drietal. Ik zal zelf letten op het ondefinieerbare. Mijn hart moet een sprongetje maken! De stemmen van de trio's moeten blenden en kleuren, want we zijn op zoek naar de ultieme K3-sound. De zangeressen in de nieuwe K3-combinatie moeten ten dienste staan van elkaar, zonder dat er een solostem bovenuit komt."

Tijdens de talentenjacht vielen regelmatig de termen K3-meisje en K3-gevoel. Om aan het eisenpakket te voldoen moeten de kandidaten meer kunnen dan dansen en zingen. Kristel: "Een K3-meisje is iemand waar veel kinderen zich aan kunnen spiegelen. Een ster worden is een droom van veel kleine meisjes. Zij moeten zichzelf kunnen herkennen in de nieuwe K3. Een K3-meisje is toegankelijk, maar heeft ook star quality."

Rollercoaster
K3 zoekt K3 was een emotionele rollercoaster voor Kristel. "Ik vond het intens en hectisch, maar de shows geven me ook een trots gevoel. Ik ben trots op heel ons repertoire." Vrijdagavond voegen de finalisten vijf nieuwe K3-nummers aan het repertoire toe. "Dat is een feestje voor ze", zegt de Vlaamse.

De Nederlandse Jindra, Klaasje en Lisa en de Belgische Hanne, Lauren en Marthe zijn allemaal naar de kapper geweest zodat twee blondines het op kunnen nemen tegen twee roodharigen en twee zwartharige finalisten. "Ik ben aangenaam verrast door het resultaat. De persoonlijkheid van de meiden komt met hun nieuwe haarkleur nog meer naar voren", zegt de zwartharige Kristel.

De stemmen van de jury en de kijkers tellen allebei voor de helft mee. De sms-opbrengst doneert SBS6 aan Stichting Heppie. Kijkers stemmen in de slotfase van de talentenjacht niet meer op één meisje in het bijzonder, maar op hun favoriete combinatie. Over de zwakke punten van de finalisten zegt Kristel: "In zeventien jaar hebben wij de rust gevonden en weten we dat we op het podium thuishoren. Ik ben ervan overtuigd dat de meisjes die vanavond te horen krijgen 'jullie zijn de nieuwe K3', net zo zelfverzekerd zullen stralen!"

Kristel zoekt K3-meisjes met star quality
Kristel zoekt K3-meisjes met star quality (Foto: BuzzE)