CL: Bayern swingt naar ruime zege op Arsenal

Maarten (rubbereend)

Met groot machtsvertoon heeft Bayern München een voorschot genomen op een plaatsje tussen de beste zestien ploegen van de Champions League. De kampioen van Duitsland trakteerde woensdagavond het kansloze Arsenal op een geweldig pak slaag (5-1).

Bayern leidt de poule met negen punten. Olympiakos heeft eveneens met negen punten na de winst op Dinamo Zagreb (2-1). Arsenal en Dinamo Zagreb (allebei drie punten) zijn zo goed als uitgeschakeld in de Champions League.

Trainer Pep Guardiola laat Bayern München voetballen als Barcelona toen hij het daar tussen 2008 en 2012 voor het zeggen had. De club uit Beieren koppelt aantrekkelijk spel aan geweldige resultaten. Het verwende thuispubliek kijkt al niet meer op van een monsterzege op Arsenal, de nummer twee van de Premier League. Grote overwinningen in Europa zijn gewoon sinds de Spaanse succestrainer in München is neergestreken. Het is niet meer dan logisch dat de leiding van Bayern München er alles aan doet Guardiola langer aan zich te binden. De lokroep van zijn Spaanse vrienden bij Manchester City klinkt ook in het zuiden van Duitsland steeds luider.

Robben en Ribéry

Bayern München leunt al lang niet meer op Arjen Robben en Franck Ribéry. De Nederlandse buitenspeler startte op de bank en hoefde pas na rust in te vallen. De Fransman is nog altijd geblesseerd. Met talenten als Diego Costa en Kingsley Coman op de flanken swingt de aanval van Bayern München ook op het miljoenenbal dat de Champions League heet. Arsenal kwam lang niet veel verder dan verdedigen. De ploeg nam het uiterlijk aan van een amateurploeg die in de voorbereiding van het nieuwe seizoen tegen een doorgewinterde profploeg mag oefenen.

Robert Lewandowski kopte de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong. Thomas Müller schoot Bayern via het been van Per Mertesacker naar 2-0. David Alaba tekende nog voor rust naar 3-0. Zo nam Bayern in 45 minuten al revanche van de geflatteerde nederlaag van twee weken geleden in Londen (2-0). Leuk voor invaller Robben was dat hij slechts één balcontact nodig had voor de 4-0. Olivier Giroud scoorde nog namens Arsenal voordat Müller met zijn tweede treffer de eindstand bepaalde.

Bayern swingt naar ruime zege op Arsenal
Bayern swingt naar ruime zege op Arsenal (Foto: ANP)