FOK! Wat een weer: volop herfst

Monique Verlind (DJMO)

Het is vandaag een echte herfstdag als je het mij vraagt. Overwegend droog, hier en daar een beetje motregen,  geen zon te bekennen. De wind komt uit het zuiden en is aan zee vrij krachtig, landinwaarts vrij zwak. De temperaturen liggen rond de 16 graden. 

In het fotoforum plaatste user Mkr deze prachtige foto van de zonsopkomst op de Elspeetse Heide, in Nunspeet. Meer mooie hefstplaatjes zien? Neem dan snel een kijkje op het forum

Zonsopgang op de Elspeetse Heide (Nunspeet) (Foto: Mkr)
Zonsopgang op de Elspeetse Heide (Nunspeet) (Foto: Mkr)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* Guy Fawkes' Day. Vandaag vond in 1605 het buskruitverraad plaats: voor de Engelsen is het daarom nog steeds een feestdag. In de film V for Vendetta wordt naar deze dag verwezen. 

* In 1530 vindt de Sint-Felixvloed plaats. Bij de stormvloed komen de eilanden Noord-Beveland en Philipsland volledig onder water te staan. 

* In 2006 worden Saddam Hoessein en zijn halfbroer Barzan veroordeeld tot dood door ophanging wegens misdaden tegen de menselijkheid. 

* In 1891 wordt Marie Curie aangesteld als docente Fysica aan de Sorbonne (Parijs). Ze is de eerste vrouw ooit op deze positie.