CL: Uitslag PSV - VFL Wolfsburg

Redactie

PSV heeft dinsdagavond in eigen huis de broodnodige punten gepakt in de groepswedstrijd tegen VfL Wolfsburg voor de Champions League. De Eindhovenaren namen het initiatief in de wedstrijd en dat werd na rust beloond met doelpunten van Jürgen Locadia en Luuk de Jong: 2-0.

Door de overwinning mag PSV met nog twee groepsduels op het programma (uit tegen Manchester United en thuis tegen CSKA Moskou) blijven hopen op een vervolg op het hoogste Europese podium na de winterstop.

Na twee achtereenvolgende nederlagen was een goed resultaat voor PSV noodzakelijk. Trainer Phillip Cocu koos daarom op het middenveld voor Adam Maher en liet controleur Jorrit Hendrix op de bank. Zijn rol werd overgenomen door Andrés Guardado. De redelijke offensieve opstelling pakte goed uit. De thuisploeg kreeg de meeste en beste kansen.

Bruma
Een schot van Jeffrey Bruma van heel ver werd naast getikt door de Duitse keeper Diego Benaglio. Enkele snelle aanvallen werden net niet goed uitgespeeld. Op slag van rust was Jürgen Locadia dicht bij een treffer maar zijn poging kon net op tijd worden gecontroleerd door Benaglio.

De kansen die VfL in de eerste helft kreeg, kwamen vooral uit spelhervattingen. De Nederlandse spits Bas Dost was een keer dicht bij een doelpunt maar PSV-keeper Jeroen Zoet kwam op tijd uit zijn goal.

Jürgen Locadia opende kort na rust de score. De linksbuiten werd vrij voor de keeper gezet door de assist van Luuk de Jong en schoot knap in de hele kleine ruimte in de korte hoek.

Tweede plaats
Dost, die twee weken geleden in Wolfsburg nog een van de twee treffers maakte, werd na de treffer roemloos gewisseld in Eindhoven. De gewijzigde Duitse voorhoede kon het verschil ook niet maken voor VfL.

Cocu bouwde na de voorsprong extra veiligheid in met twee extra controleurs (Hendrix en Nicolas Isimat) en in de slotfase bepaalde spits Luuk de Jong met een prachtig lobje de eindstand op 2-0. PSV stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in groep B met een punt achterstand op Manchester United.

PSV pakt drie punten tegen VfL Wolfsburg
PSV pakt drie punten tegen VfL Wolfsburg (Foto: ANP)

PSV

2 - 0

VFL Wolfsburg

 55' Locadia
 86' L.de Jong
   
 
 Gele kaart: Guardado, Arias, L.de Jong, (PSV), Arnold, Caligiuri, Naldo, (VFL Wolfsburg)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Bruma
Moreno
Brenet
Pröpper
Maher (Hendrix/74)
Guardado
Narsingh (Pereiro/83)
L.de Jong
Locadia (Isimat-Mirin/75)
  Benaglio
Jung
Naldo
Klose
Rodriguez
Caligiuri
Gustavo
Arnold
Guilavogui (Draxler/69)
Schürrle (Vieirinha/65)
Dost (Bendtner/69)