Dortmund rolt Augsburg op, Schalke 04 onderuit in Mönchengladbach

Redactie

FC Augsburg heeft de zege bij AZ afgelopen donderdag in de Europa League (0-1) geen passend vervolg kunnen geven in de Bundesliga. De hekkensluiter ging bij nummer twee Borussia Dortmund hard onderuit: 5-1.

Pierre-Emerick Aubameyang was, evenals donderdag tegen Qäbälä in Bakoe, met drie doelpunten de gevierde man. Marco Reus was met twee treffers eveneens succesvol bij de thuisploeg. Raul Bobadilla maakte de goal van de bezoekers.

De achterstand van Borussia Dortmund op koploper Bayern München, dat zaterdag met 4-0 FC Köln versloeg, bleef zeven punten. Augsburg staat met slechts vijf punten nog steeds onderaan.

Borussia Mönchengladbach heeft zondagavond een fraaie zege behaald op het veel hoger geklasseerde Schalke 04. De ploeg van trainer André Schubert zegevierde op eigen veld met 3-1. Lars Stindl, Raffael en Julian Korb brachten de treffers voor de thuisclub op hun naam. Voor de stagnerende nummer drie van de Bundesliga scoorde Andreas Bodtker Christensen in eigen doel.

Klaas-Jan Huntelaar, amper hersteld van een heupblessure, viel bij Schalke 04 in de 73e minuut zonder succes in. Ploeggenoot Johannes Geis moest kort daarna met rood naar de kant. Roel Brouwers bleef bij BMG op de bank.

Dortmund rolt Augsburg op
Dortmund rolt Augsburg op (Foto: ANP)