'Arsenal wil verlengen met Wenger'

Sjors (Sj0rSz)

Arsenal hoopt binnenkort met Arsène Wenger om de tafel te gaan zitten. De inzet van die bijeenkomst heeft betrekking op het verlengen van de samenwerking tussen beide partijen. Volgens Britse media ligt in Londen een contract tot medio 2019 voor de Franse oefenmeester klaar.

Wenger staat al sinds 1996 bij The Gunners aan het roer en heeft nu nog een contrct tot 2017. Arsenal zou deze verbintenis nu met twee jaar willen verlengen.

In de afgelopen jaren stond Wenger regelmatig onder druk; mede om het feit dat Arsenal in 2004 voor het laatst kampioen van Engeland werd. Na de overwinning van afgelopen weekend, Everton werd met 2-1 verslagen, staan de Londenaren weer op de eerste plaats.

Bij de contractverlenging zou Wenger ook toegezegd krijgen dat hij de komende jaren fors in de selectie mag investeren. In tegenstelling tot ploegen als Chelsea en Manchester United hield Arsenal de hand in de afgelopen seizoenen op de knip. Alleen de komst van Mesut Özil en Alexis Sanchez werden hoge bedragen op tafel gelegd.