Auto rijdt in op toeschouwers evenement VS

Monique Verlind (DJMO)

Een vrouw is zaterdag met haar auto ingereden op toeschouwers van een studentenoptocht in de Amerikaanse stad Stillwater, Oklahoma. Drie mensen kwamen om het leven en meer dan 30 mensen raakten gewond. Acht slachtoffers zouden nog in kritieke toestand verkeren.

De auto ramde volgens de autoriteiten barricades en een geparkeerde politiemotor, om vervolgens op het publiek in te rijden. "We dachten eerst dat het bij de show hoorde", zei een getuige tegen lokale media. "Mensen vlogen meters de lucht in. Het waren net lappenpoppen."

Ook een andere getuige reageert geschokt. "We keken naar de optocht toen we banden hoorden piepen. Vervolgens hoorden we dat de auto spullen en mensen raakte. Er was gegil en mensen renden weg", zei de 32-jarige vrouw.

De 25-jarige automobiliste is aangehouden. De vrouw uit Stillwater wordt ervan verdacht dat ze onder invloed van alcohol was toen ze op het publiek inreed. Ze is waarschijnlijk geen student van de Oklahoma State University, die de parade organiseerde.

De beschadigde auto stond uren later nog steeds tegen tegen een straatlantaarn. De plek waar mensen werden aangereden lag bezaaid met spullen van slachtoffers, zoals tuinstoelen, kleding, dekens en waterflessen.

Auto rijdt in op toeschouwers evenement VS
Auto rijdt in op toeschouwers evenement VS (Foto: ANP)