Uitslag Moto2 Grand Prix van Maleisië

heywoodu

De Grand Prix van Maleisië in de Moto2 is gewonnen door wereldkampioen Johann Zarco. De Fransman dankte het vooral aan een ijzersterke slotronde en boekte zo zijn achtste overwinning van het seizoen.

Bij de start reed polesitter Tom Lühti direct weg van de rest, maar Zarco kwam er al snel weer bij, gevolgd door Jonas Folger, Takaaki Nakagami, Alex Rins en Sam Lowes. Zarco nam voorin even de kop over, maar Lühti kon dat snel weer terugpakken. Na een ronde of vijf had het duo al een gat naar het koppel daarachter: Rins en Folger streden om plek drie en vier.

Halverwege de race was er voorin nog altijd weinig gebeurd, tot Rins plotseling onderuit ging. Folger kwam daardoor op een eenzame derde plek terecht, terwijl Nakagami en Lorenzo Baldassarri om plek vier aan het vechten waren. Pas in de slotrondes werd het toch nog spannend voor de hoogste klasseringen. Zarco kwam alsmaar dichter bij Lühti en in de slotronde passeerde hij de Zwitser. Die moest zich al snel gewonnen geven en kon niks anders doen dan plek twee accepteren, voor Folger.