Robben keert terug bij Bayern met doelpunt, Leverkusen in slotfase langs Stuttgart

Boris (borisz)

Bayern München behoudt na tien speelrondes de honderd procent score. De club dankt onder meer Arjen Robben, die 35 minuten na zijn rentree alweer het net vond. Bayern won met 4-0 van 1. FC Köln. Het was voor Bayern de duizendste overwinning in de Bundesliga. 

Robben kreeg tegen Köln zijn eerste basisplaats sinds anderhalve maand toebedeeld. De Nederlander stond na een langdurige blessure p zijn vertrouwde positie aan de rechterkant. Trainer Pep Guardiola kreeg het vertrouwen in Robben al snel terugbetaald.

Bayern kwam in de 35ste minuut op een 1-0 voorsprong. Thomas Müller leek aanvankelijk Robert Lewandowski in scoringspositie te brengen, maar via de kluts belandde de bal bij Robben. Die omspeelde de doelman en schoot de openingsgoal binnen. Vijf minuten later stond het al 2-0 door een doelpunt van Arturo Vidal. Hij rondde op aangeven van Kingsley Coman af aan de rand van het strafschopgebied. Bayern wist zich daardoor al voor de rust vrijwel zeker van de tiende competitiezege op rij.

Na de rust werd de voorsprong nog uitgebreid door onder meer Lewandowski, die alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen maakte. Thomas Müller bepaalde de eindstand in de 77ste minuut vanaf elf meter op 4-0. Robben stond op dat moment al niet meer binnen de lijnen. Joshua Kimmich kwam voor hemin het veld.

Bayern staat nu op tien punten afstand van nummer twee Borussia Dortmund. Die club komt later dit weekend nog in actie tegen FC Augsburg, dat eerder deze week op zijn beurt verraste met een 0-1 overwinning op AZ in de Europa League.


VfL Wolfsburg heeft ternauwernood een zege geboekt op Darnstadt 98. De club sleepte pas in de slotfase van het duel een driepunter binnen (0-1). VfL Wolfsburg dankte dit seizoen al zes doelpunten aan Bas Dost. Tegen Darnstadt bleek het een lastige opgave om het scorende vermogen uit te bouwen. De promovendus hield het achterin goed dicht, maar creëerde zelf voorin te weinig.

Ook de tweede helft bracht weinig vertier. Dost kreeg na een uur spelen pas zijn eerste echte mogelijkheid om een goal te scoren. De Nederlander faalde op aangeven van Dante en daardoor bleef het afwachten of Wolfsburg nog wel met de punten aan de haal zou gaan.

De bevrijding kwam een kwartier voor tijd. Na voorbereidend werk van Max Kruse schoot Daniel Caliguiri met rechts binnen. Doordat de bal onderweg naar het doel nog werd aangeraakt, bleek hij onhoudbaar voor doelman Mathenia.

Door de overwinning blijft Wolfsburg op de vierde plek staan in de Bundesliga, vlak achter Schalke 04 en Borussia Dortmund. De ploeg won doordeweeks al van PSV door een doelpunt van onder meer Dost.


Bayer Leverkusen heeft in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen VfB Stuttgart alsnog de overwinning gepakt. Admir Mehmedi schoot zijn ploeg in de 89e minuut naar de zege Het werd 4-3. De wedstrijd in Leverkusen begon wat moeizaam. Javier Hernández kreeg in de eerste helft de beste kans voor de thuisploeg maar wist niet te scoren. De ruststand was dus een logische 0-0.

Na rust ontbrandde de wedstrijd echt los. Vijf minuten na rust opent Martin Harnik de score voor VfB Stuttgart. Amper vier minuten later is het weer raak en wederom voor de gasten. Daniel Didavi schiet op aangeven van Lukas Rupp de 0-2 binnen.

Weer vier minuten later, inmiddels in de 58e minuut, kan de thuisploeg wat terug doen. Karim Bellarabi verschalkt met een laag schot oud-PSV-doelman Przemyslaw Tyton, 1-2. Het vierde doelpunt in tien minuten tijd valt twee minuten na de aansluitingstreffer van Leverkusen.

Nadat hij eerst een assist gaf bij de 0-2 is het nu Rupp zelf die de score weer uit kan bouwen namens Stuttgart, 1-3. Het verzet lijkt gebroken van de thuisploeg maar in het laatste kwart van de wedstrijd blijkt niets minder waar.

Na 66 minuten is het Sebastian Boenisch die de marge weer tot één doepunt verschil verkleind. Amper een minuut later brengt Chicarito zijn ploeg langszij met zijn tweede treffer van de middag. Het slotakkoord is ook over thuisploeg. Op z'n 'Duits' bepaalt de ingevallen Admir Mehmedi de eindstand op 4-3. Leverkusen klimt naar de vijfde plek, Stuttgart staat tien plaatsen lager.