FOK! Wat een weer: ZON! of toch wolken?

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen nacht was het flink nat door een strookje regen dat over het land trok. Vandaag zal er een bonte mengeling van zon en wolken te zien zijn. In het hele land is de verwachting dat het droog blijft vandaag, met een temperatuur van zo'n 14 graden. De wind is gedraaid naar het noordwesten: in het begin is deze vrij krachtig, maar later op de dag neemt de wind iets af. 

Vandaag de tweede foto in de reeks van Rotterdam by night die ik ontving, van De Willemsbrug. Toen ik nog een Rotterdammertje was heb ik dat ding menigmaal vervloekt. Maar ja, heel lang was alleen de Maastunnel het alternatief, en dat was nog een graadje erger met de fiets, of de brommer. Wat veel mensen niet weten, is dat dit de tweede versie is van de Willemsbrug. De huidige versie ligt pas sinds 1981 op zijn plaats. 

Willemsbrug Rotterdam by night
Willemsbrug Rotterdam by night

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:

* In 1952 brengt De Geïllustreerde Pers het eerste Nederlandse exemplaar van de Donald Duck uit, als bijlage bij het weekblad Margriet.

* In 1917 vond de Oktoberrevolutie plaats. De opstand van de bolsjewieken, die de geschiedenis zou ingaan als de Oktoberrevolutie, begon (volgens de toen in Rusland nog geldende Juliaanse kalender) in de nacht van 25 oktober met het beroemde schot van de pantserkruiser Aurora op het Winterpaleis van de Tsaar, dat het hoofdgebouw van het Hermitagemuseum zou worden. 

* In 1985 overlijdt de 23-jarige kraker Hans Kok in een politiecel in Amsterdam. Hij werd nadien in de nacht van 28 op 29 oktober in het geheim begraven, omdat de politie bang was voor rellen. 

 * In 2001 werd het besturingssysteem Windows XP op de markt gebracht doo Microsoft. In de hoogtijdagen draaide zo'n 78 procent van alle computers op het populaire besturingsprogramma. 


Happy b'day Donald Duck!