Go Ahead rukt op in Jupiler League

Redactie

Go Ahead Eagles profiteerde vrijdag optimaal van het puntenverlies van FC Volendam en Sparta. De ploeg uit Deventer won overtuigend van Almere City (4-1) en is nu de nummer 2 van de Jupiler League, op slechts een punt van Volendam.

De ploeg uit Deventer kwam tegen laagvlieger Almere City na rust goed op stoom. Chris David schoot direct na de start van de tweede helft raak vanaf het randje van het strafschopgebied. Ruim een kwartier later bekroonde Leon de Kogel een mooie aanval door ferm raak te koppen. Met nog tien minuten te gaan deelde diezelfde De Kogel de genadeklap uit. Norair Mamedov redde de eer voor Almere, Randy Wolters bepaalde de eindstand in de slotminuten.

Ook FC Eindhoven verkleinde de marge met koploper Volendam, maar de ploeg moest daar diep voor gaan. Keeper Ralph Vos van RKC Waalwijk leek lange tijd onklopbaar in Eindhoven, maar moest tien minuten voor tijd toch capituleren. Belg Jinty Caenepeel besliste met zijn goal direct de wedstrijd: 1-0. Ook VVV-Venlo wist bij de blijven en staat vijfde op drie punten van de koploper na de 0-1-zege bij FC Den Bosch. Ralf Seuntjes ontsnapte na een minuut al uit de buitenspelval en omspeelde keeper Kees Heemskerk.

Volendam ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen FC Emmen. De thuisploeg miste een aantal kansen, waarna in de tweede helft Rick ten Voorde en Boy Deul de bezoekers op een zege trakteerden.

NAC heeft prima zaken gedaan in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg uit Breda won ook het tweede duel onder de nieuwe coach Eric Hellemons en kruipt langzaamaan richting de top van de ranglijst. In eigen huis werd het 4-0.

Onderin de Jupiler League deed Jong Ajax goede zaken, door van het eveneens laaggeplaatste Fortuna Sittard te winnen (3-0). De beloften van Ajax waren beduidend beter dan de Limburgers en zagen Sam Hendriks een hattrick maken. Via een strafschop, een poeier in de verre hoek en een dolletje met keeper Ferhat Kaya maakte hij zijn drie treffers.

Go Ahead rukt op in Jupiler League
Go Ahead rukt op in Jupiler League (Foto: ANP)