Bikini tegen watervervuiling

MarcusViridis

Binnenkort lijkt het mogelijk te zijn om een bezoekje aan het strand te combineren met actieve bestrijding van milieuvervuiling. Een Amerikaans stel heeft namelijk een badstof ontwikkeld die het zeewater kan zuiveren.

Je zou het misschien niet denken wanneer je met je ballen in het zand ligt aan de kust, maar de zee zit vol met troep die daar niet in hoort. Schepen lossen jaarlijks zo'n 4 miljard liter aan rioolwater in de zee, om maar niet te spreken van de hoeveelheid olie die middels de scheepvaart in het water terecht komt. Daarbovenop heb je ook alles dat van het land in de zee komt: verschillende (af)wasmiddelen, olie-producten, eigenlijk komt zo'n beetje alles wel in het water terecht.

Een pasgetrouwd stelletje uit Californië, toevallig allebei wetenschappers, hebben daar iets voor bedacht. Zij ontwikkelden de Spongesuit, een bikini die vervuiling absorbeert, wanneer het in contact met water komt.

De Spongesuit is gemaakt van waterafstotend materiaal en 'zuigt' dus alleen rotzooi op. Het materiaal is zeer poreus en kan tot 25 keer zijn eigen gewicht aan stoffen opnemen. Bijkomend voordeel is dat de borsten van je vriendin er ook groter door lijken te worden.

Na ongeveer twintig keer erin gezwommen te hebben is de Spongesuit 'op' en kan je 'm naar de gemeentewerf brengen. Bak 3; chemisch afval.

Het idee heeft een belangrijke wetenschapsprijs gewonnen en de kans is zeer aanwezig dat er al snel makkelijk aan te komen is, voor een redelijke prijs. De productiekosten per bikini zit nu nog op een kleine 15 euro, maar wanneer de vraag groot is, zal deze waarschijnlijk afnemen.

Het plan is om in de toekomst de stof ook in allesbedekkende badpakken (burkini's?) en badmutsen te verwerken.


Zó moet het.



Vrouw met dikke tieten in bikini