Microsoft blinkt uit op Wall Street

Redactie

De aandelenbeurzen op Wall Street zijn vrijdag met flinke winsten geopend. Sterke kwartaalresultaten van technologiebedrijven Microsoft, Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, stuwden het optimisme onder beleggers. Die reageerden ook enthousiast op de renteverlaging die in China werd aangekondigd.

Vlak na de opening stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent in de plus op 17.606 punten. De S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2071 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,8 procent omhoog naar 5010 punten.

Microsoft was de grote uitblinker, met een winst van 10 procent. Het bedrijf wist voor het negende kwartaal op rij de verwachtingen te overtreffen, vooral door een groeiende vraag naar clouddiensten.

Alphabet
Een vergelijkbaar enthousiasme gold voor Alphabet, het moederbedrijf van Google, dat een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 5 miljard dollar aankondigde en opende met een plus van 9 procent. Donderdag nabeurs bleek bovendien dat Google in het derde kwartaal meer advertenties verkocht dan een jaar eerder, terwijl de kosten onder controle werden gehouden.

Ook Amazon opende met een koerswinst van bijna 9 procent. De internethandelaar verraste donderdag nabeurs met de melding van winst in het derde kwartaal.

Microsoft blinkt uit op Wall Street
Microsoft blinkt uit op Wall Street (Foto: ANP)