FOK! Wat een weer: grotendeels droog

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen nacht was het in vrijwel het hele land droog. De bewolking had de overhand; op de enkele plek waar het opklaarde kon het tot een mistbank komen. Ook vandaag is het overwegend droog en bewolkt, de zon laat af en toe zijn neus even zien. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind klimt het kwik vandaag naar een graad of 14. 

User Spijkerbroek plaatste deze foto afgelopen week in het weer, klimaat en natuurrampen forum. De foto is genomen vanuit de trein in de buurt van Beverwijk (even op de foto klikken voor het grote formaat).

treinuitzicht nabij Beverwijk (Foto: spijkerbroek)
treinuitzicht nabij Beverwijk (Foto: spijkerbroek)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1956 breekt in Boedapest de Hongaarse Opstand uit. De opstand, die gericht was tegen het stalinistische bewind, zou duren tot 10 november. 

* In 1853 wordt het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, in Valkenburg, in gebruik genomen. 

* In 2007 zijn er door heel Nederland stakingen door scholieren, tegen de plannen van de regering voor een 1040-uren-regeling. 

* In 2004 ontspoort in Japan een 'Shinkansentrein' tijdens een aardbeving. Het is de eerste ontsporing in de 40-jarige geschiedenis van de Shinkansen. Leuk detail: de Shinkansen staat internationaal bekend om de stiptheid waarmee gereden wordt. Vertragingen worden per jaar in seconden berekend. Dat is even andere koek dan onze eigen NS ...


Een Shinkansen in actie