Nederlandse ambtenaren mishandeld in Parijs

anoniem_22072019030306

Een groep Nederlandse ambtenaren is woensdagavond overvallen, geslagen en geschopt in een noordelijke voorstad van Parijs. Dat meldt de NOS. De ambtenaren brengen een driedaags bezoek aan de banlieues om te zien hoe de Fransen de radicalisering van jongeren tegengaan.

Correspondent Frank Renout was samen met de gemeentelijke ambtenaren uit Amsterdam, Rotterdam en Arnhem op stap. De groep had net een gesprek gehad met jongerenwerkers in een probleemwijk in de noordelijke voorstad Saint-Denis. De ambtenaren kwamen naar buiten en gingen lopend op weg naar een volgende afspraak.

Pepperspray
In een sportzaal, een paar honderd meter verderop, werden ze belaagd door een groep jongeren. De ambtenaren kregen pepperspray in hun gezicht gespoten en ze werden geschopt en geslagen. Ook werd er een tas gestolen. Een van de ambtenaren liep een hoofdwond op. De Nederlanders sloegen rennend op de vlucht, zo vertelde Renout in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Het leek erop dat de groep werd opgewacht. 'Maar dit had net zo goed even verderop kunnen gebeuren, want in Saint-Denis hangen op veel plekken en in portieken groepjes dealers rond', aldus Renout. De rest van het avondprogramma werd afgelast, maar donderdag gaan de ambtenaren verder met hun werkbezoek.