'Onbekende' darters Oosterhuis en Van der Horst naar Grand Slam of Darts

Boris (borisz)

Darters Mark Oosterhuis en Michel van der Horst hebben zich geplaatst voor de Grand Slam of Darts. Beide heren plaatsen zich via de BDO Qualifier voor spelers van het Europese vasteland in Veldhoven. 167 spelers deden mee voor twee tickets voor het toernooi met darters van de PDC en BDO. 

Oosterhuis versloeg in zijn finale Tony Martinez met 5-3 en Michel van der Horst won van Niels-Jan Stuiver met 5-1. Oosterhuis is een onbekende in het internationale circuit. Hij haalde dit jaar wel de finale van de Luxemburg Open, maar dat was het enige toernooi waar hij aan mee deed. Van der Horst debuteerde vorig jaar op Lakeside, maar hij werd wel in de eerste ronde uitgeschakeld. 

De Grand Slam of Darts wordt van 7 tot en met 15 november gespeeld in Wolverhampton. Er doen 32 darters aan mee, waarvan 24 van de PDC en acht van de BDO. Namens Nederland zijn naast Oosterhuis en Van der Horst ook Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld al zeker van deelname. Volgende week is de deelnemerslijst compleet als de PDC ook zijn kwalificatietoernooi heeft gespeeld. 

De BDO stuurt wereldkampioen Scott Mitchell, runner-up Martin Adams, World Masters-kampioen van 2014 Martin Phillips en World Trophy-winnaar Geert de Vos. Daarnaast plaatsen Larry Butler en Andy Fordham zich via de qualifier voor iedereen behalve darters van het Europese vasteland. Oosterhuis en Van der Horst zijn dus de laatste BDO-darters die zich hebben geplaatst. 

Uitslagen BDO Qualifier Grand Slam of Darts - Laatste zestien
Kay Smeets 1-5 Henri Klein 
Darkus Labanauskas 1-5 Tony Martinez 
Justin Massy 1-5 Willem Mandigers 
Mark Oosterhuis 5-4 Dennie Bos 
Salmon Renyaan 4-5 Niels-­Jan Stuiver
Matthew Medhurst 2-5 Wesley Harms 
Brian Raman 2-5 Michel van der Horst
Richard Veenstra 4-5 Danny Noppert 

Kwartfinales
Henri Klein 3-5 Tony Martinez
Willem Mandigers 3-5 Mark Oosterhuis 
Niels­-Jan Stuiver 5-2 Wesley Harms 
Michel van der Horst 5-3 Danny Noppert 

Halve finales
Tony Martinez 3-5 Mark Oosterhuis 
Niels­-Jan Stuiver 1-5 Michel van der Horst 

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.