Uitslag Moto2 Grand Prix van Australië

heywoodu

De Grand Prix van Australië in de Moto2 is met grote overmacht gewonnen door Alex Rins. De Spanjaard was op het circuit van Phillip Island veruit de snelste en zijn zege kwam dan ook geen moment in gevaar. Wereldkampioen Johann Zarco kon weinig indruk maken.

Bij de start ging de leiding verrassend naar Axel Pons, die voor het eerst in zijn loopbaan vanaf de voorste rij mocht starten. Hij werd gevolgd door Sam Lowes en polesitter Rins, die vanaf de derde plek een ronde toekeek hoe het er voor hem aan toe zou gaan. Al direct na de eerste ronde pakte Rins de leiding, waarna hij snel een voorsprong begon op te bouwen op Lowes en Pons. Laatstgenoemde zag zijn mogelijk beste resultaat al snel wegvallen, nadat hij vanwege een valse start een drivethroughpenalty kreeg. 

Na zes ronden kwam Tom Lühti zich melden bij Lowes en het duurde niet lang voor de Zwitser de tweede plek overnam. Rins was ondertussen al gevlogen, terwijl achter Lowes een groot gat te zien was naar Jonas Folger, Lorenzo Baldassarri en de Belg Xavier Simeon. Negen ronden voor het einde maakte Lühti een domme fout, waardoor hij zonder enige druk van Lowes onderuit ging. Baldassari had de plek van Folger inmiddels overgenomen en lag dus virtueel op de derde plek.

In de slotfase bleef Rins maar verder wegrijden van Lowes, terwijl Baldassari niet dichterbij kwam. Folger moest met een lekke band ook zijn vierde plaats nog weggeven, terwijl Baldassari zijn eerste podium ooit pakte in de grands prix. Takaaki Nakagami werd vierde, voor Simeon, Luis Salom en kampioen Zarco.