WK Rugby - All Blacks vernederen Frankrijk in kwartfinale

Frank (franklop)

De rugbyers van Nieuw-Zeeland hebben Frankrijk vernederd in de kwartfinale van het WK in Engeland. In het Millenium Stadium in Cardiff (Wales) werden de Fransen met liefst 62-13 geklopt. Man van het duel was Julian Savea met drie trys.

De All Blacks lieten er geen gras over groeien in de herhaling van de WK finale van vier jaar geleden en gingen snel op zoek naar de eerste try, maar na penalties van Dan Carter en Scott Spedding stond het na tien minuten 3-3. Daarna walsten Nieuw-Zeeland, dat in de groepsfase niet echt een goede indruk maakte, gedeeltelijk over de Fransen heen. Dat begon met een try via Brody Retallick, die een kick van Frederick Michalak blokkeerde en daarna over de try-lijn kon lopen. De Franse kicker raakte ook geblesseerd bij die actie en moest de strijd al vroeg staken.

Na nog meer trys via Nehe Milner-Skudder en Julian Savea wisten de Fransen vlak voor de rust de stand nog terug te brengen naar 24-13 via een try van Louis Picamoles en een conversie van Morgan Parra. Het fraaie slotakkoord voor rust was echter voor de All Blacks. Direct na de aftrap kwam de bal bij Carter, die met een fraaie 'blinde' pass Savea bereikte. Die wist drie Franse verdedigers van zich af te houden en scoorde zijn zevende try van het toernooi.

Na de rust probeerden de Fransen nog terug in de wedstrijd te komen, maar na tien minuten was het verzet volledig verbroken. Nadat eerst Jerome Kaino een try scoorde ging het halverwege de tweede helft opeens snel. Na trys van Savea, Kieran Read, Tawera Kerr-Barlow (2x) en enkel benutte conversies van Carter stond er plots een 62-13 stand op het bord. De derde try van Savea was alweer zijn achtste van het toernooi en is daarmee nog één try verwijderd van de hoogste aantal trys op één WK.

In de halve finale volgende week zaterdag treffen de All Blacks Zuid-Afrika, dat eerder vandaag won van Wales.