WK Rugby - Zuid-Afrika halve finalist na winst op Wales

Frank (franklop)

Zuid-Afrika is de eerste halve finalist op het WK rugby.  Op Twickenham in Londen werd Wales na een spannend duel met 23-19 verslagen. De beslissing viel daarbij in de 76e minuut na een try van Fourie du Preez.

Het duel ging lang gelijk op. Bij rust stond Wales met 13-12 voor, na onder meer een late dropgoal van Dan Biggar, die eerder al een conversie en een penalty had verzilverd. De verdediging van Wales wist lang Zuid-Afrika ver van de try-lijn te houden, maar de veel eerdere weggegeven penaltys zorgen ervoor dat de Springbokken in het duel bleven. Dit ondanks dat Handre Pollard enkele belangrijke kicks miste.

De sterke defensie van Wales, die tot dit duel pas twee trys tegen kreeg, brak echter in de 75ste minuut. Duane Vermeulen vond een gat in de verdediging, gaf de bal mooi mee aan du Preez, die voor de beslissing in het duel zorgde. In de halve finale van volgende week treffen de Springbokken de winnaar van het duel tussen Nieuw-Zeeland en Frankrijk. De herhaling van de finale van vier jaar geleden wordt om 21.00 uur gespeeld.

Taulupe Faletau probeert door de Zuid-Afrikaanse verdediging heen te komen (Pro Shots / Action Images)
Taulupe Faletau probeert door de Zuid-Afrikaanse verdediging heen te komen (Pro Shots / Action Images)