Eagles en FC Eindhoven zwaar onderuit

Redactie

FC Volendam kan zaterdag verder uitlopen op twee voorname concurrenten voor de titel in de Jupiler League. De koploper zag vrijdagavond zowel Go Ahead Eagles als FC Eindhoven zwaar onderuit gaan.

Go Ahead Eagles verloor de uitwedstrijd bij FC Emmen (1-4). De club uit Deventer speelde vanaf de dertiende minuut met tien man. Doelman Theo Zwarthoed werd van het veld gestuurd nadat hij de bal buiten het strafschopgebied met zijn linkerhand had beroerd. Marnix Kolder (2) Jurjan Mannes en Gaby Jallo scoorden voor de thuisclub. Leon de Kogel tekende namens de Eagles voor 2-1.

Eindhoven kwam op eigen veld tekort tegen een ontketend Helmond Sport (1-4). Gyrano Kerk, Kevin Visser, Gillian Justiana en Gevero Markiet maakten het verschil voor de bezoekers. Christopher Mandiangu knalde de thuisploeg bij een achterstand van 2-0 nog even terug in de wedstrijd.

VVV-Venlo liet zich voor eigen publiek verrassen door Telstar. De Witte Leeuwen wonnen in Venlo met 1-2. Het duel tussen Fortuna Sittard en Jong PSV leverde geen winnaar op (1-1). Florian Jozefzoon, hersteld van een zware knieblessure, speelde de hele wedstrijd voor de club uit Eindhoven. Matthew Steenvoorden bezorgde FC Dordrecht drie punten door in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk het enige wdstrijd te scoren (0-1). Het duel werd nog even stilgelegd omdat de lichtinstallatie dienst weigerde.