Bill Cosby aangeklaagd voor laster

Redactie

Bill Cosby heeft weer een nieuwe zaak aan zijn broek hangen. Een vrouw uit Pittsburgh klaagt de komiek aan voor laster.

De 48-jarige Renita Hill is één van de tientallen vrouwen die claimen seksueel misbruikt te zijn door de komiek. Hill verscheen op haar zestiende in Cosby's televisieprogramma Picture Pages en bouwde vervolgens een band op met de presentator. Ze claimt meerdere malen door hem gedrogeerd en seksueel misbruikt te zijn.

De advocaten van Cosby omschreven Hill na de aantijgingen als een 'leugenaar en uitbuiter die uit is op geld'. "We willen bewijzen dat dat niet waar is", meldt George Kontos, de advocaat van Hill, tijdens een persconferentie donderdag. "Die uitlatingen waren bedoeld om haar te intimideren en dat heeft haar veel emotionele stress en schade opgeleverd."

Nadat de verhalen over seksueel misbruik van Cosby zich de afgelopen jaar opstapelden, komen nu rechtszaken op gang. Vorige week werd de komiek verhoord in de zaak van de destijds minderjarige Judy Huth. Ook Chloe Goins begon een zaak. Zij is het enige bekende vermeende slachtoffer wiens zaak niet verjaard is. Advocaten zoeken naar andere manieren om Cosby voor de rechter te slepen, ook wordt er druk gelobbyd voor het oprekken van de wettelijke verjaringsperiode van verkrachtingszaken.

Bill Cosby aangeklaagd voor laster
Bill Cosby aangeklaagd voor laster (Foto: BuzzE)